England og mat

Andre innlegg i mini-serien min om hvordan det er å bo i England. Første kan du lese her.

Jeg vet jeg er litt treig av meg, men her er ”endelig” fortsettelsen. 

Da jeg gikk kokkelinjen på VGS lærte jeg meg å like ganske mye jeg tidligere ikke har likt i det hele tatt, det være seg champignon, løk, mais, tomat etc… Jeg lærte meg også å tørre å smake på nye ting, og jeg ble i det hele og det store mye mindre kresen på mat. Dermed burde vel egentlig det å flytte til et nytt land være a piece of cake når det kommer til å spise?

Dessverre var det ikke det. Jeg gikk rett og slett tilbake til å være nesten like kresen som jeg var før jeg fylte 16.

Maten her borte er faktisk litt merkelig. Jeg synes alt smaker så rart i forhold til hva jeg er vant med hjemmefra. Dette fører til at det blir mye take away i form av pizza og kinamat. Dere skulle bare visst hvor god jeg har blitt på å spise med spisepinner i forhold til hva jeg var! Har selvfølgelig lang vei igjen å gå før jeg kan kalle meg ”pro”, men jeg klarer i alle fall å få i meg maten nå.

Et godt eksempel for å forklare differansen er å fortelle dere historien om da jeg og noen fine innebandymennesker spiste kinamat i Trondheim for et par år siden. Det var vel egentlig bare Alexandra som klarte å spise skikkelig. Jeg fant ut at jeg kunne bruke spisepinnene som spyd, på den måten fikk jeg i alle fall i meg de store bitene. Risen og de små grønnsakene måtte jeg ty til gaffel for å få opp av fatet.

Tilbake til England og mat. På en generell basis virker det som om folk har et mye mer avslappet forhold til take away og fast food her enn hva vi har hjemme. Jeg vil ikke gå så langt som å si at det er så ille som det er i USA, men det virker som om folk spiser mer junk food her enn hva vi gjør hjemme i alle fall.

Når det kommer til hjemmelaget mat, er det ikke ofte jeg egentlig lager mer ”avansert” middag. Hittil har jeg spist:

 • Kylling, ris og bernaisesaus(importert fra Norge. Jeg har faktisk bare funnet dette EN gang i dette landet, og det var på en pub her om dagen da jeg og familien var ute og spiste biff)
 • Taco av forskjellige slag.
 • Spagetti.
 • Wok i forskjellige varianter. Her er jeg faktisk litt kreativ, selv om jeg ikke har wokpanne.
 • Pizza
 • Biff med bakte mini-poteter, stekte grønnsaker og bernaisesaus. (Fortsatt importert fra Norge)
 • Tomatsuppe (Noe jeg ikke er veldig glad i..)
 • Fiskeboller i karrisaus. (Kjøpt i London på Scandinavian Kitchen. Nå fikk jeg lyst til å koke Bergensk fiskesuppe til middag i dag)
 • Hamburger.
 • Ris og grønnsaker.

Nå kommer jeg ikke på noe mer, og det sier jo litt om hvor lite variert kostholdet mitt har vært siden jeg kom hit i september.

Det skal sies at man får veldig god mat om man går på restaurant da. Jeg har spist fantastisk god mat hver dag mens familien var på besøk, og jeg ble nok kanskje litt bortskjemt.

Skal til London om litt over en uke, så jeg satser på å kunne ta turen innom Scandinavian Kitchen da for å fylle på med litt fiskeboller og kanskje også kjøttkaker. God norsk husmannskost!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generelt, Livet i England og merket med , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til England og mat

 1. Ble sulten av å lese dette. Fikk lyst på bakte poteter med kryddersmør, ost, bacon og rømme. Mmm…!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s