Til høsten

Herlighet som jeg grugleder meg til høsten. Det er nesten litt skummelt.

Tenk, jeg skal flytte til et fremmed land, som jeg kun har besøkt en gang tidligere. Og da var jeg der i under et døgn tilogmed!

Jeg har fått flere spørsmål om hva det er jeg skal gjøre der borte/nede, hvorfor jeg valgte England, hvor lenge jeg blir der osv.. Så jeg tenkte jeg kunne oppsumere litt her nå:

Hva skal jeg?

Jeg skal fulføre bachelorgraden som jeg påbegynte hos Norges Kreative Fagskole. Hvis man går på privatskole kan man ikke gjennomføre hele graden i Norge. Derfor valgte jeg å søke meg til utlandet. Jeg vil jo tross alt ha en hel grad, ikke bare noe jeg er delvis ferdig med. Dessuten er det jo et stort pluss at jeg ikke bare får studert journalistikk. Jeg får også fokusert på noe av det jeg liker aller best her i verden, nemlig sport! Jeg skal studere sportsjournalistikk skjønner dere. Jeg har fått høre av han som kommer til å være hovedlæreren min, at det kun blir meg og en annen jente i klassen. Resten er gutter. Så dette kan jo bli interessant.

Hvorfor valgte jeg England?

Jeg valgte England av flere grunner. En av grunnene er hvor nært hjemme det er. Jeg er ikke veldig glad i å fly, og da tenkte jeg at det ikke var veldig aktuelt med for eksempel Australia, som er mange timer med fly unna. En annen grunn var at det andre alternativet jeg hadde «nært» hjemme, er Dublin. Studiet i Dublin er veldig akademisk, mens studiet i Southampton er mer likt det vi har gjort på NKF. Altså mye praktisk.
Også vet jeg jo at England er et fint land. Og jeg har så utrolig mye jeg har lyst til å se der! For å si det sånn, jeg SKAL se deler av Harry Potter-settet. Kings Cross, here I come!

Hvor lenge blir jeg der?

Jeg er ferdig i juni til neste år. Altså et vanlig skoleår på ca 10 måneder.

Hvordan forbereder jeg meg?

Nå er jeg helt ferdig med alt av søknader. Sendte inn alt til Lånekassen tidligere i dag, så nå venter jeg bare på svar derfra. Skolen har såvidt jeg vet, fått alt de trenger.

Ellers har jeg en liten liste over ting jeg må gjøre:

 1. Planlegge hva jeg skal ha med meg. Jeg innser nemlig at jeg ikke kan ta med meg all sminken min, alle smykkene mine, alle klærne mine, og alle neglelakkene mine..
 2. Rydde unna alt som skal bli hjemme.
 3. Kjøpe ny Macbook Pro
 4. Kjøpe nytt kamera
 5. Bestille flybilletter. Har bestilt billett til Bergen 30 august (jeg gleder meg enormt mye!) og mangler bare billetten fra Bergen til England.
 6. Ordne med hotell og slikt til de første dagene i Southampton.
 7. Ordne klart alt av papirer jeg må ha med meg. (Pass, bevis på at adressen min er hjemstedsadressen min, skolepapirer osv..)
 8. Pakke.. Dette gruer jeg meg vel egentlig mest til. Jeg er så dårlig på slikt, det blir alltid for mye.

Det er sikkert en hel del mer jeg må gjøre, men jeg kommer ikke på noe i farta.

Er det noe annet dere lurer på?

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

10 svar til Til høsten

 1. Malene sier:

  Haha, kjenne igjen følelsen 😀 du kommer til å få det kjempebra! et lite tiips e å begrense pakkinga kraftig! maks en koffert, og ikke ta med masse unødvendige klær som 58 joggebukse eller 45 hettegensera. Det tar bare unødvendig mye plass 😀

  blir nok et kjempe år, det e en opplevelse for livet 🙂

 2. Trur du kommer til å få ett utrolig fint år! Masse lykke til 🙂 Misunner deg!

 3. Anne sier:

  Det blir nok helt fantastisk! Jeg skal fulføre bachelorgraden min i Madrid 🙂 Men jeg skal bare være der ett semester. Gleder meg masse uansett 🙂 Tror at du kommer til å få det kjempebra i England!

 4. Carina sier:

  ENGLAND ❤ Du kommer til å storkose deg!!! Lykke til!

 5. Carina sier:

  ENGLAND!!! Du kommer til å ha det så GØY!! Masse, masse lykke til.

 6. Helene sier:

  Fortsatt meget misunnelig 😛 Har ikke ekstra plass i kofferten? 😛
  Gleder meg til å følge med videre om hvordan du har det der 🙂

  SV:Jeg kan ingenting om slikt heller.. og har dessverre ingen venner som jeg vet kan slikt heller, meget frustrerende 😛 Har brukt ganske mye tid på div. forskning og bare venter på at jeg plutselig skal se lyset 😛 Jeg kan noe da, men akkurat det jeg kan er sånne ting som jeg ikke trenger endre på før jeg har funnet rett design :/

 7. EVANETICA sier:

  Dette blir såå braa! Du kommer til å få det helt fantastisk 😀

 8. Malin sier:

  Det høres kjempe spennende ut! jeg skulle faktisk studere selv i London fra høsten av, kommet inn og alt mulig .. men takket nei, fordi jeg fant ut at et fri år fristet mer! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s