Provosert

Sitter å leser på msn.com, og kommer over en artikkel som heter:
«16 ting jenter ikke kan»

Og allerede på det første punktet blir jeg provosert..
Her er punktene i rekkefølge:
1. Holde kjeft
Uttrykket «pinlig stillhet» er oppfunnet av og for damene. De definerer nemlig enhver stillhet som pinlig, og velger heller å fylle stillheten med tomprat om alt, ingenting – eller aller helst hva naboen hadde på seg i går, hvor kul den nye leiligheten til venninna er eller hvor kjip typen til søstra var som dumpa henne. Interesserer vi oss? Niks. Svarer vi? Selvfølgelig, ellers blir det jo ikke noe på oss..

2. Sitte utendørs uten å si at hun fryser
Det spiller ingen rolle om kalenderen viser juni eller januar – fryser gjør de uansett om det er tjue grader den ene eller den andre veien. Ikke hjelper det om du tilbyr dem jakka di heller, såååå kaldt er det jo ikke. Vi mistenker at de egentlig ikke fryser, men at de bare trenger noe å klage på. Og det kan hun jo ikke om hun har lånt jakka di.

3. Parkere
Enhver mann kan på brøkdelen av et sekund avgjøre om det er en kvinne eller en mann som driver og lukeparkerer nede i gata. Hvorfor? Fordi damer rett og slett ikke klarer å lukeparkere. Vi har fundert på saken i lengre tid, og foreløpig går vi for teorien om at de rett og slett mangler et gen som styrer bilkjøring og parkeringsevner.

4. Finne veien
Nok et resultat av det nevnte manglende bil-genet: Damer kan ikke finne veien. Nå skal det sies at det hender at menn også kjører seg bort, men da er det selvfølgelig bare fordi vi har lyst til å ta oss en sightseeing-runde i området. Heldigvis for damene har de heller ikke problemer med å stoppe og spørre om veien når de først er lost.

5. Unngå å kommentere andres klær

Vi henviser til punktet om å skjønne et filmplott: Også der skal damer nemlig på død og liv kommentere klærne til folk. Men, om det bare hadde stoppet der. Det gjelder nemlig uansett om man sitter på trikken, på McDonald’s eller om man er på cruise i Middelhavet: Medmenneskers påkledning skal og må kommenteres for enhver pris, og særlig om det er noen med veldig mye kjipere (eller veldig mye mer fancy) påkledning enn henne selv.

6. Fise
Damer fiser da ikke, det er noe alle gutter vet. Den lukta som henger igjen etter at samboer’n din var på do nettopp? Kan ikke ha kommet fra henne, den må ha vært der siden du var på dass sist. Så enkelt er det – og vi vil ikke høre noe annet!

7. Handle kjapt i en klesbutikk
Menn: Gå inn, plukke ut en bukse i vår størrelse – drit i å prøve den, vi VET jo at størrelsen er riktig, betal, gå hjem. Så enkelt kan det gjøres, damer – så hvorfor skal man på død og liv prøve absolutt alt i butikken før man ender opp med det aller første man plukket ut?

8. Gå alene på do
I alle tider har det for oss menn vært et stort mysterium hva damer egentlig bedriver der inne på do, når de går tre og fire i følge. Er det egentlig plass til så mange der inne uten at man må stå ubehagelig nær hverandre? Går de egentlig på do i det hele tatt, eller bruker de det bare som et fristed fra oss menn? VI TRENGER SVAR!

9. Betale sine egne drinker
Når gutta går på byen forventer man å bruke altfor mye penger, stå i taxikø i tre timer, ende opp på et kjipt nachspiel og våkne på sofaen, fullt påkledd og med nedspydd leilighet. Når damene går på byen forventer de å ikke bruke en krone, og heller la en eller annen stakkar spandere alle drinkene før de stikker fra ham og tar en taxi hjem. Sånn er det bare. Og om hun har type? Da må selvfølgelig typen betale drinkene, den eneste forskjellen er at han sannsynligvis får være med hjem etterpå (og betale taxien).

10. Shoppe uten å måtte ringe minst 10 venninner
Har du samboer vet du hva vi snakker om her – minst ti telefonsamtaler må taes både før og etter hun shopper. Før må hun selvfølgelig sjekke hva alle de andre har kjøpt i det siste, for ikke å risikere at hun ender opp med det samme, mens hun etterpå må oppdatere alle hun kjenner så de ikke kjøper det samme som henne. Vi gutta nøyer oss med å sørge for at kompisene ikke har samme bil som oss.

11. Få kritikk uten å grine
Har du noen gang kritisert en dame – det være i arbeidslivet eller privat – uten at hun har begynt å sippe etterpå? Ja, sier du? Isåfall kan vi garantere at hun gjemte seg bort et eller annet sted for å grine. Det er en kjent sak at damer ikke kan få kritikk uten å grine.

12. Spise en kebab gående
Den ultimate aftensmaten etter en bra tur på byen er selvfølgelig kebaben, som aller helst skal handles fra en sliten tilhenger som drypper av gammelt fett. Merkelig nok har vi ikke de samme reservasjonene mot hvem som lager maten vår når vi er på fylla, men nok om det. Vi har gjentatte ganger konstantert at damer rett og slett ikke klarer å gå og spise kebab samtidig. Hvorfor? Vi aner ikke.

13. Trylle
David Copperfield, Siegfried & Roy, Davido og Finn-Jon. Hvor mange jentenavn teller du? Greit nok at Siegfried & Roy nærmest er som damer å regne på mange områder i livet, men de har fortsatt utovertiss. Vis oss en kvinnelig tryllekunstner, og vi skal holde kjeft.

14. Forstå et film-plott
Har du noengang sett en film sammen med en dame vet du hva vi snakker om. For det første skal de på død og liv kommentere hver minste lille ting i filmen, og verken klærne hovedpersonen har på seg eller hvilke butikker han eller hun shopper i slipper unna. Og gjør de ikke det, så skal de jaggu spørre oss menn hva som egentlig skjer i filmen, hvorfor hovedpersonen går gjennom akkurat den døra – eller hvorfor den slemme fyren fyrte av en pistol etter vår helt. Hold kjeft og følg med, så skjønner du filmen du også!

15. Programere en video til å ta opp
Det er to typer mennesker som rett og slett ikke er i stand til å skjønne seg på tekniske ting: Damer og lærere. Men, til damenes forsvar ligger de i det minste hakket foran lærerne: Der de offentlig ansatte fortsatt sliter med å lære seg hvordan en overhead funker, har damene kommet hakket videre, og nå sliter de med videospiller’n. Om de noensinne skjønner den er derimot en helt annen sak.

16. Rane en bank
Har du noen gang sett en kvinnelig bankrøver? OK, nå er vel ikke sjansen så veldig stor for at du har set
t noen bankraner i det hele tatt, men du har helt sikker
t hørt om noen, og vi vedder på at ikke én av dem hadde innovertiss.

 

Dette er jo rett og slett latterlig.. Er det bare jeg som blir provosert av enkelte av disse utsagnene? Enkelte av de er jo helt ute på bærtur…

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generelt. Bokmerk permalenken.

4 svar til Provosert

 1. Anonym sier:

  du tar det jo alt for seriøst, blir for teit å bli provosert av det da..du tar det jo alt for seriøst, blir for teit å bli provosert av det da..

 2. Anonym sier:

  E ikke d at æ tar d for seriøst, e d at d e så teit, å at enkelte av de tingan der rett å slett e latterlig.. E ikke d at æ tar d for seriøst, e d at d e så teit, å at enkelte av de tingan der rett å slett e latterlig..

 3. Anonym sier:

  E ikke d at æ tar d for seriøst, e d at d e så teit, å at enkelte av de tingan der rett å slett e latterlig.. E ikke d at æ tar d for seriøst, e d at d e så teit, å at enkelte av de tingan der rett å slett e latterlig..

 4. Anonym sier:

  Enig med Eirik. Det er nok ikke seriøst ment…

  Kanskje er det bare meg, men jeg synes faktisk det ligger noe sant i påstandene også!
  Jeg innrømmer at jeg ikke er flink til å rygge og å finne veien. Jeg har ALDRI hørt om en kvinnelig tryllekunstner, og har sannelig ikke tenkt å bli en heller. Jer liker helst å spise kebab mens jeg sitter, og jeg liker å prøve klærne jeg kjøper så jeg slipper å bytte dem.

  Jeg tar meg i alle fall ikke nær av disse påstandene… For, man kan jo lage en like lang, og om ikke lengre liste med påstander om menn/gutter! Så, what ever…
  Enig med Eirik. Det er nok ikke seriøst ment…

  Kanskje er det bare meg, men jeg synes faktisk det ligger noe sant i påstandene også!
  Jeg innrømmer at jeg ikke er flink til å rygge og å finne veien. Jeg har ALDRI hørt om en kvinnelig tryllekunstner, og har sannelig ikke tenkt å bli en heller. Jer liker helst å spise kebab mens jeg sitter, og jeg liker å prøve klærne jeg kjøper så jeg slipper å bytte dem.

  Jeg tar meg i alle fall ikke nær av disse påstandene… For, man kan jo lage en like lang, og om ikke lengre liste med påstander om menn/gutter! Så, what ever…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s