Tirsdag 24 Februar

Etter en god natt’s søvn, sto vi opp, spiste frokost og tok malariatablettene våre. Klokken 09:00 kom Kaptein Amida(En amerikansk dame som jobbet i Frelsesarmeen i Kenya) som skulle være med oss til Kibera slummen.

(Kaptein Amida og Lederen for Salvation Army East)

Når vi kom til slummen var det først litt skremmende, var mange intrykk å ta inn på en gang. Først gikk vi til et lite sted som var drevet av frelsesarmeen, hvor vi møtte lederen for Salvation Army East i Kenya(De har nylig delt opp Kenya i to deler, Salvation Army East og Salvation Army West) Alle var kjempe glade for å møte oss og sånt.

(En del av Kibera)

Etterhvert gikk vi for å besøke en slags barnehage hvor ungene var kjempe glade for å se oss og sang og klappet og var helt i 100.
Så goe, som Pia ville sakt deg;)

Når vi var ferdige der ble vi delt inn i grupper på 5 og 6 og gikk med vær vår afrikanske mann for å besøke et hus i slummen. Jeg gikk sammen med Roar, Katrine, Ole og Linn Helen. Det var en kjempe sterk opplevelse. Vi møtte en dame som var veldig syk. Hun var HIV positiv, hadde malaria, og en del andre sykdommer som gjorde hverdagen vanskelig for henne og sønnen. Tror det var ganske stort for henne også, å få møte noen som hadde lyst til å høre historien hennes, og at vi viste henne at vi bryr oss. Hun fikk noe mat av oss, også ba vi en bønn for henne, sønnen og hjemmet deres.

På veien tilbake fikk vi følge av 3 søte små som absolutt ville holde meg i hendene mens vi gikk. Og de syntes det var kjempe stas å få gå sammen med oss. 

Så gikk vi tilbake til området med frelsesarmeen og barnehagen.

Han ene «guiden» fant ut at han skulle lære oss en sang/klappe- lek, og det var kjempe gøy:)

(Guiden som lærte oss sanglek, Ida, Sandra, Pia og Jens)

Så var det kjeks og brus, og lederen for Salvation Army Kenya East snakket litt, han sa at han var veldig lettet og glad for at vi alle var kommet trygt tilbake.(Vi har i ettertid fått vite at det står i alle turistbrosjyrer at om du går inn i Kibera slummen så kommer du ikke levende ut igjen..)

Til slutt ba vi en bønn sammen med han lederen og konen hans.

Etter dette dro vi til et kjøpesenter. Det var litt av en overgang.. Fra det fattigste av det fattige, til folk med masse penger.. Shoppa litt, og fikk gått på et pent, rent og ordentlig toalett(noe vi kommer til å savne mye denne uka..:p)

Når vi kom tilbake til Kabete var ungene ferdige på skolen, og vi gikk ut for å bli kjent med de. De elsket kameraene våre, og syntes det var kjempe stas å se seg selv på bilder:p De hadde en helt syk energi, og var kjempe søte:)


(Linn Helen og barna tegner)


(Martha synes kameraet til Isabelle er kjempe spennende)


(Maria Iselin og Alex)

På kvelden måtte de inn for å gjøre lekse
r, noe som passet oss ganske fint, for vi har vell egentlig ganske lite energi igjen:p

Senere på kvelden hadde Ruud laget quiz, så da satt Unn, Pernille, Isabelle, Tonje og jeg å tok den. Plutselig satt det en kakkerlakk på Unn, å huff som vi skrek:p Får håpe vi ikke får se så alt for mange flere av de i løpet av turen:p

Den første til å bli solbrent var Pia;)

(Pia)

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generelt, Kenya. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s